Кьолн се извини за обидите към вратаря на Щутгарт

Кьолн се извини за обидите към вратаря на Щутгарт

На своята официална страница в интернет ръководството на Кьолн публикува извинение за поведението на феновете си, които по време на мача от 25-ия кръг на Бундеслигата срещу Щутгарт са обиждали вратаря Рон-Роберт Цилер. Също така е имало и опити за сравнение на Цилер с трагичната смърт на друг бивш германски вратар Роберт Енке. Както се знае, на 10-и януари 2009-а година, след като изпадна преди това в депресия, Енке сложи край на живота си.

Феновете на Кьолн са скандирали "Цилер, майка ти е била с Енке, а ти си копеле!", а също така и "Цилер, направи го като Енке!".

"Кьолн осъжда подобно поведение на феновете. Клубът не иска да има нищо общо с такава злобна враждебност към Цилер. Ние поднасяме извиненията си на Цилер, както и на семейството на Енке - също най-дълбокото си съжаление. Тези обиди и оскърбления противоречат на ценностите на клуба. Ще се постараем да идентифицираме престъпниците, като си запазваме за себе си правото да реагираме, както преценим, се казва още в изявлението на клуба, намиращ се на последното 18-о място в Бундеслигата.

Вчера Кьолн падна с 2:3 на собствен терен от Щутгарт и усложни докрай ситуацията си в битката за оцеляване

Още от Футбол свят

Виж всички