Гледай на живо

Очаквайте: Георги Илиев - Майкъла с традиционната си прогноза за дербито между червени и сини

Футболен шеф в Италия предлага интересна промяна при ВАР

Футболен шеф в Италия предлага интересна промяна при ВАР

Президентът на Торино Урбано Кайро промени искането си спрямо употребата на системата за видеоповторение, известна като ВАР. Досега босът предлагаше треньорите на отборите да имат правото поне по веднъж да изискват преразглеждане на спорна ситуация. Сега обаче Кайро има друго виждане върху нещата.

“Би трябвало при необходимост капитаните на тимовете да могат да искат употребата на ВАР”, заяви той пред Sky Sport Italia.

Той стигна до тази идея, след като в изминалия мач на Торино срещу Фиорентина наставникът му Валтер Мадзари беше изгонен на трибуните заради протест.

“Капитаните са на терена, по-близо са от нас до спорните положения и имат по-добра видимост. Такова правило само би подобрило нещата”, убеден е Кайро.

“В Италия имаме много добри рефери и трябва да ги уважаваме. Но пък е и важно и да се опитаме да смекчим отговорността им в такива моменти”, добави шефът на "биковете".
В момента само съдиите - главният и тези в контролната зала - решават дали дадено спорно положение да се преразглежда чрез ВАР.

Още от Футбол свят

Виж всички