ФА продава “Уембли” на американски бизнесмен

ФА продава “Уембли” на американски бизнесмен

Футболната асоциация на Англия се е съгласила да продаде “Уембли” на собственика на английския Фулъм и отбора по американски футбол Джаксънвил Джагуарс Шахид Кан за сумата от 600 млн. паунда, твърди Financial Times.

Американецът с пакистански корени преговаря за закупуването на английския национален стадион от април насам, като двете страни вече са постигнали споразумение. В четвъртък предложението ще бъде разгледано от 10-членното ръководство на ФА. Ако то одобри сделката, тя ще бъде представена на среща на асоциацията през следващия месец, на която ще присъстват 127 членове.

През април Кан заяви, че иска за закупи стадиона, за да засили присъствието на Джагуарс в Лондон “във време, в което други тимове от NFL логично стават все по-заинтересовани от този страхотен град”. Ако сделката стане факт, Англия ще продължи да играе домакинските си срещи на “Уембли”, като финалите за купите и плейофите също ще останат там. Фулъм няма да се мести на този стадион и отново ще домакинства на “Крейвън Котидж”.

Още от Футбол свят

Виж всички