Тотален боксов фарс на "Уембли" преди Джошуа - Поветкин

Тотален боксов фарс на "Уембли" преди Джошуа - Поветкин

В един от най-безинтересните, грозни и фарсови мачове през 2018 година местният любимец Лорънс Околи (вече 10-0, 7 КО) се пребори за престижната на домашно ниво британска титла в полусредна категория след единодушно съдийско решение (116:110, 114:112, 114:113) срещу Мати Аскин (23-4-1, 15 КО) на “Уембли”.

Двубоят бе подгряващ за дългоочакваното шоу между Антъни Джошуа и Александър Поветкин, но двамата разочароваха тотално, след като около 80% от действията на ринга бяха клинч, нечисти удари и елементарни “прегръдки”. Протежето на Джошуа Околи, който също е олимпийски златен медалист от Лондон 2012, бе наказан три пъти с отнемане на точка за неправомерни действия, а ако не беше във Великобритания, вероятно щеше да бъде дисквалифициран.

Мачът не бе особено атрактивен в първата си част, защото в първите пет рунда Околи прекалено много провокираше клинчове и накъсваше действията на ринга. Той иначе започна ентусиазирано и се стремеше да бъде агресор, но след първите два сегмента от битката двамата съвсем се отдадоха на нечисти удари и “прегръдки”. Реферът на ринга Виктор Логлин, който беше много зает да разтървава постоянно съперниците, дори отне точка на Околи за неправомерна атака с глава.

Колкото и да беше трудно да се отбелязва (от съдиите край ринга) битката, няколко по-чисти десни крошета на Околи в срещата се открояваха още повече на фона на постоянните клинчове и нечиста игра през останалото време. В края на осмия рунд пък реферът на ринга отне още една точка на шампиона от Лондон 2012 за задържане главата на противника в многото клинчове. В 11-ия рунд строгият Логлин отне трета точка от актива на Околи, който в последната секунда пък получи и ляво кроше от Аскин, но не бе видимо наранен.

Публиката заслужено освирка двамата боксьори след последната сирена, отдъхвайки си с облекчение, че фарсът е приключил.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти