Безмилостен Джошуа приспа смелия Поветкин пред 90 000 на "Уембли" (видео + галерия)

Безмилостен Джошуа приспа смелия Поветкин пред 90 000 на "Уембли" (видео + галерия)
Новият хегемон в тежка категория Антъни Джошуа (вече 22-0, 21 КО) нокаутира безмилостно руската машина Александър Поветкин (34-2, 24 КО) пред около 90 000 зрители на “Уембли” в дългоочакван сблъсък за три от четирите световни титли в дивизията.
Поветкин изигра много солидно първите шест рунда и дори вероятно имаше предимство в бойните карти на съдиите, преди бомбардировката от страна на Джошуа - десни крошета, леви прави и ъперкъти - да го прати в нокдаун.
Претендентът се изправи, но секунди след това нова порция десни крошета го разлюля отново и точно преди да падне, съдията на ринга отсъди технически нокаут в 1:59-ата минута от седмия рунд!
Веднага след края на срещата на ринга Джошуа сподели, че няма никакъв проблем да срещне Дионтей Уайлдър за обединяващ дуел за всички световни титли и призова феновете да изберат следващия му опонент.
ПЪРВИ РУНД

В началото на двубоя Поветкин използваше много ескиважи и се държеше на дистанция, като Джошуа също беше предпазлив и пласираше само леви прави в тялото, преди 1:30 минути преди края да поразтърси съперника с ляво кроше в главата. Руснакът също успя да пласира ляво кроше, макар и късо, когато най-накрая влезе в близка дистанция. В последните секунди обаче Поветкин разклати Джошуа с комбинация ляво кроше и десен прав, с което даде заявка за спечелване на рунда и сериозно притесни феновете на британеца.ВТОРИ РУНД

Поветкин отново започна силно и разкървави носа на Джошуа с редица леви прави и едно ляво кроше, а шампионът единствено пробваше леви прави в тялото на руснака. Защитата на Поветкин не бе най-добрата възможна и той получи ляво кроше в главата, но не бе особено притенснен от този факт, тъй като продължаваше да стои отлично на ринга и да бъде по-експлозивен. В последните секунди на рунда Джошуа все пак вкара ляв прав и се опита да убеди съдиите, че не заслужава да отстъпва в бойните им карти.ТРЕТИ РУНД

Джошуа пласира ранен десен ъперкът, но не чист, а Поветкин отговори с ляво кроше, като малко по-късно двоен опит за такъв тип удар бе париран от британеца, който потърси и отново клинч. Джошуа бе по-предпазлив в този рунд и в самия му край вкара десен прав, като за първи път от началото на мача изглеждаше сякаш не е в постоянна беда от атаките на Поветкин, които и не бяха толкова чести и експлозивни, колкото в предишните 6 минути.
ЧЕТВЪРТИ РУНД

Джошуа разкървави лявата вежда на Поветкин с чудесен десен ъперкът и дясно кроше, а в същото време вече започваше да изглежда повече като боксьорът, който контролира събитията на ринга. Атаките на руснака вече биваха изцяло парирани от Джошуа, който сякаш вече ги разгадаваше, а в същото време пласира и няколко прави в тялото, за да спечели за първи път отчетливо някой от рундовете.
ПЕТИ РУНД

Петият рунд бе равностоен, като Поветкин успя да пласира къс ляв ъперкът, но заграждаше успешно Джошуа, който пък се отчете с няколко леви прави в тялото.ШЕСТИ РУНД

Джошуа за първи път бе по-активният от двамата от самото начало на рунд, но атаките му бяха прекалено ограничени - десен прав и десен ъперкът, последвани от 2-минутна пауза и чак тогава ново дясно кроше в главата на съперника. Поветкин също се отчете с два леви ъперкъта в главата и тялото на Джошуа, но не можеше толкова успешно да скъсява дистанцията, както го правеше в предишните рундове.
СЕДМИ РУНД

Джошуа демонстрира голямата си класа и собственоръчно обърна развоя на събитията по категоричен начин с безмилостни комбинации от две десни крошета, последвани от леви-десни прави и десен ъперкъти. Поветкин се изправи на "8", но след това отново бе бомбардиран с десни крошета от Джошуа и докато залиташе от въжетата, съдията на ринга реши да отсъди технически нокаут.Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти