Словенците нямат две поредни победи от 4 години

Словенците нямат две поредни победи от 4 години

Словения ще се опита срещу България да спечели втора поредна победа за първи път от 4 години. Селекцията има доста колебливи резултати в последно време, като постоянно лъкатуши. За последно тимът победи Черна гора с 2:0 като гост в контрола на 2 юни. Головете вкараха Роман Безяк и Миха  Заич (Емполи). Предишният случай, в който Словения печели два пъти поред, датира от октомври 2014 г. - на 9-и бие Швейцария с 1:0 у дома в евроквалификация, а на 12-и се справя и с Литва с 2:0 като гост.

През последната една година Словения има 7 мача (колкото и България), като в тях селекцията е записала 2 победи, 1 равенство и 4 загуби. Другият успех освен над Черна гора е срещу Литва в Любляна (4:0). Загубите са от Словакия (0:1), Англия (0:1), Австрия (0:3), а ремито е срещу Шотландия (2:2).

Интересно е да се отбележи, че бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк е автор на 3 от последните 4 гола на състава - двата срещу Шотландия и единия срещу Черна гора. Той има общо 22 участия и 4 попадения за Словения.

Националният отбор на страната върви надолу след участието на световното през 2010 г. Куп звезди от тогавашния състав вече не играят - Самир Ханданович, Златко Дедич, Бощиян Сезар, Валтер Бирса, Роберт Корен, Златан Любянкич и Миливое Новакович. Наскоро от секецията се отказаха Сезар и Бирса, което остави още по-малко опции пред треньора Кавчич.

“Тема Спорт”

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички