Анчелоти: Милан е олицетворение на Гатузо

Анчелоти: Милан е олицетворение на Гатузо
Без съмнение, срещата между Наполи и Милан ще бъде една от най-интригуващите във втория кръг от Серия „А“. Големият Карло Анчелоти ще се изправи срещу Милан, с който спечели много през годините, когато бе футболист и наставник на тима. Сега италианският специалист ще изведе Наполи срещу „росонерите“, които пък са водени от Дженаро Гатузо, който бе основен футболист в състава на Анчелоти, когато Милан бе истинско страшилище в Европа. Карлето очаква много труден мач и сподели голямото си вълнение да срещне Гатузо.
„Когато играеш с Милан, никога не е лесно, защото този отбор винаги е силен. Ще опитам да предам на моя отбор правилната настройка за изиграването на тази среща, в която трябва да дадем максимума от себе си. Познавам Гатузо. По характер той винаги е един и същ. На пейката е такъв, какъвто бе и на терена. Милан играе като Дженаро. Ще се изправим срещу един внимателен отбор, който играе организирано и с агресия. Ще си кажа истината, не очаквах да видя Гатузо на пейката като треньор“, започна Анчелоти.
„Имах огромното желание да се завърна в Италия, за да мога да говоря своя език. Наполи ми предложи важен проект. Качеството ни не е на нужното ниво, но заедно ще успеем да подобрим представянето си. По това време Неапол е страхотен. Хората тук ме уважават много. Искат да се снимат с мен, но това не ме притеснява. Не ме интересуват критиките. Винаги сме мислили единствено за работа. Това, което казват другите, не ме интересува“, завърши опитният специалист.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти