Анчелоти: Милан е олицетворение на Гатузо

Анчелоти: Милан е олицетворение на Гатузо
Без съмнение, срещата между Наполи и Милан ще бъде една от най-интригуващите във втория кръг от Серия „А“. Големият Карло Анчелоти ще се изправи срещу Милан, с който спечели много през годините, когато бе футболист и наставник на тима. Сега италианският специалист ще изведе Наполи срещу „росонерите“, които пък са водени от Дженаро Гатузо, който бе основен футболист в състава на Анчелоти, когато Милан бе истинско страшилище в Европа. Карлето очаква много труден мач и сподели голямото си вълнение да срещне Гатузо.
„Когато играеш с Милан, никога не е лесно, защото този отбор винаги е силен. Ще опитам да предам на моя отбор правилната настройка за изиграването на тази среща, в която трябва да дадем максимума от себе си. Познавам Гатузо. По характер той винаги е един и същ. На пейката е такъв, какъвто бе и на терена. Милан играе като Дженаро. Ще се изправим срещу един внимателен отбор, който играе организирано и с агресия. Ще си кажа истината, не очаквах да видя Гатузо на пейката като треньор“, започна Анчелоти.
„Имах огромното желание да се завърна в Италия, за да мога да говоря своя език. Наполи ми предложи важен проект. Качеството ни не е на нужното ниво, но заедно ще успеем да подобрим представянето си. По това време Неапол е страхотен. Хората тук ме уважават много. Искат да се снимат с мен, но това не ме притеснява. Не ме интересуват критиките. Винаги сме мислили единствено за работа. Това, което казват другите, не ме интересува“, завърши опитният специалист.

Още от Футбол свят

Виж всички