Селекционерът на Колумбия упрекна англичаните, Саутгейт смята, че неговите играчи са станали "по-умни"

Селекционерът на Колумбия упрекна англичаните, Саутгейт смята, че неговите играчи са станали "по-умни"

Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман обвини играчите на Англия в това, че са попречили на футбола по време на вчерашния 1/8-финал между двата тима заради многото симулации. Двубоят бе изключително нервен, а играта - твърде накъсана, като причината за това бяха големият брой нарушения и непрекъснатите спорове с главния съдия Марк Гайгер. Всъщност колумбийците извършиха доста повече фуалове - 23, срещу 13 на англичаните.

"Играчите падаха в наказателното поле, сблъскваха се с някой и падаха. Трябва да се опитате да се поставите на мястото на моите футболисти. Те бяха обект на ситуации, които не би трябвало да присъстват във футбола. Тези прекъсвания на играта са лоши. Не е добре, когато има толкова много нарушения и прекъсвания. Трябва де се опитаме да намерим правилния баланс, за да дадем шанс на футбола. Не бива да се вглеждате само в играчите на Колумбия, но и в тези на Англия. Иска ми се да греша, но мисля, че в следващия мач англичаните трябва да бъдат много по-внимателни. Мисля, че трябва да се опитаме да защитим футбола и да направим повече, за да предотвратим тези ситуации. Нещо се случва във футбола. Има голямо объркване. Какво ще стане, ако всеки път някой играч пада, за да симулира нарушение, или непрекъснато бива блъскан от съперниците си, или се опитва да изкара картон на футболист от другия отбор?", сподели Пекерман.

Саутгейт защити своите играчи, като заяви, че те са били на земята, защото непрекъснато са били фаулирани: "Може би ставаме малко по-умни. Може би сега и ние играем по правилата, по които играе останалият свят. Мисля, че запазихме достойнство и спортсменско отношение. Ако сме падали, то е, защото срещу нас бяха извършвани нарушения. Имаше много, много нарушения, но ние дори не се доближихме до бройката, която извършиха нашите съперници. Гордея се с дисциплината на отбора. Успявахме да запазим спокойствие в много трудна среда и заслужавахме да спечелим." А

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички