Ансамбълът ни стигна до европейски бронз в многобоя след груба грешка

Ансамбълът ни стигна до европейски бронз в многобоя след груба грешка

Българският ансамбъл спечели бронзовите отличия в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика в Гуадалахара. За отличието се пребориха Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова с треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска. След като вчера започнаха по великолепен начин с оценка от 23.100 точки (14.300 за трудност) в съчетанието с пет обръча, днес българките направиха груба грешка и получиха 18.650 точки (12.100 за трудност) за изпълнението си с три топки и две въжета. Лаура Траатс се опита да догони топка извън килима, но не успя, излезе и трябваше да вземе резервен уред, за да завърши ансамбълът ни съчетанието си. Изключителната трудност на българското съчетание все пак беше достатъчна, за да се стигна до отличие и така със сбор от 41.750 точки те се класираха трети.

Златото в многобоя отиде в ръцете на Русия с 43.625 точки, а със сребърните отличия в многобоя се окичиха италианките с 42.900.
Това е първи медал за България в многобой при ансамблите на европейско първенство от 2003 година насам. Българските гимнастички бяха посрещнати изключително и получиха много аплодисменти от испанската публика.
 

Още от Други спортове

Виж всички