Гледай на живо

Евро 2024: Шотландия - Швейцария 1:1

Полицията няма да допусне феновете на Порто да се събират извън стадиона в Брага

Полицията няма да допусне феновете на Порто да се събират извън стадиона в Брага

На привържениците на Порто ще бъде забранено да се доближават на 100 метра от стадиона по-късно днес, когато отборът гостува на Фамаликао при подновяването на футболното първенство на Португалия след паузата заради пандемията от коронавирус.

Привържениците на Порто заявиха, че ще последват своя отбор, въпреки забрана за събиране на повече от 10 души. Те заявиха, че възнамеряват да пеят по време на срещата, използвайки мегафони, за да могат играчите да ги чуят на терена. Всички мачове в шампионата до края на сезона ще се играят без публика.

"Те ще бъдат придружени, наблюдавани от полицията. Когато пристигнат във Фамаликао, ще бъде създаден външен периметър от около 100 метра, през който могат да преминават само автобусите на отборите", каза Педро Колако, началник на полицията в Брага, където се намира стадиона. "Организираните групи фенове не могат да влязат в този периметър", каза той по време на видеоконференция. Полицейският надзирател Луиш Елиаш добави, че феновете са посъветвани да не пътуват за двубоя и подобно поведение "няма смисъл и е несъгласувано".

Порто има една точка преднина пред Бенфика 10 кръга преди края на сезона в Португалия.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички