Ред Бул са открили начин да надъхват Нюи

Ред Бул са открили начин да надъхват Нюи

Ред Бул са намерили начин да надъхват своя главен инженер Ейдриън Нюи и да поддържат мотивацията му будна. След успехите в неговата дълга и впечатляваща кариера, в последните години интересът на Нюи ке беше прехвърлил повече върху различни проекти извън Формула 1 като Купата на Америка и хиперколата на Астън Марти Валкирия. Едва когато Ред Бул се затрудни в началото на 2017 от новите правила, Ейдриън се ангажира пак с болида в по-голяма степен.

Сега преминаването от Рено към Хонда е предизвикателство, което мотивира гениалния инженер. "Нюи вече няма работно време, той работи ден за ден за нас" сподели Хелмут Марко. "Досега беше отдаден на проекта Валкирия. Винаги трябва да поддържаш "запален" с нови задачи. Докато беше ясно, че нямаме шансове заради двигателя, той не беше същия човек".

Марко разказа още, че Нюи е посетил фабриката на Хонда в Сакура през декември. "Да разполагаш с мотивиран Ейдриън е голям плюс. Той е определящ фактор. С новите правила за аеродинамиката бяхме много зле. Но до Барселона отново имахме конкурентоспособна кола".

"Това е Нюи – той вижда какво не е наред още на етап дизайн, без да е видял техническите данни. Той може да ти каже: "Това няма да проработи“. А той дори няма компютър… В кабинета си има само голяма дъска за рисуване. Има си отделен човек, който превежда всичко на компютърен език, за да могат и останалите да го разберат. Но неговият дизайн винаги е поне 95% точен".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти