Пулишич с трогателно обръщение към Борусия

Пулишич с трогателно обръщение към Борусия

Новото попълнение на Челси Кристиан Пулишич използва официалния си профил в Twitter, за да благодари на всички в Борусия (Дортмунд) - от феновете, през треньорите и играчите, та чак до клубното ръководство. Американецът увери "жълто-черните", че ще даде всичко от себе си за отбора в оставащите шест месеца, в които ще доиграе сезона под наем от лондонския клуб и изрече много мили думи по адрес на германския клуб.


“Скъпо семейство на Борусия,

Тежко ми е на сърцето да обявя, че влизам в последните си месеци в нашия/вашия световно прочут Клуб. Сякаш беше вчера, когато пристигнах в Дортмунд като развълнуван, много нервен и още нешлифован, но изключително горд 16-годишен младеж от малко американско градче на име Хърши. Нямах никаква представа какво предстои, но малко след това разбрах, че попадам във възможно най-добрите ръце.

Ако не беше Клубът и вярата на всички тук в младите играчи, нямаше да бъда на нивото, на което съм сега. Беше истинска чест и мечта да обличам жълто-черната фланелка пред Южната трибуна.

В съзнанието ми изплуват много, много паметни моменти, а това, че съм ги изживял още преди да да навърша 20, все още понякога е като сън. Искам да благодаря на всички треньори, за които съм играл и от които съм получавал всички тези възможности.

И на невероятните си съотборници през годините - приехте ме като младо момче, споделихте опита си с мен, помогнахте ми да се развия и да израсна като професионален футболист. За което ви благодаря искрено.

На нашите невероятни фенове: беше привилегия да стоим заедно на Южната трибуна и да усещам как подкрепяте своите героеи. Чувствам се привилегирован, че успях да извървя пътя от привърженик до един от онези, които са поддържани от вас. Приехте ме като един от вас. Благодаря ви.

Също така искам да благодаря на г-н Вацке и г-н Цорк. Беше изключително важно, че в конкретната ситуация се отнесох възможно най-професионално и честно към Клуба. Благодаря им, че намериха начин всички да спечелят от случилото се.

През лятото на 2019 година ще премина в Челси, за да опитам късмета си в ново първенство - Премиър лийг. Привилегия е да подпиша с толкова легендарен клуб и няма търпение да работя здраво, за да помогна на всички играчи от световно ниво в техния отбор. Очаквам с нетърпение да работя с Маурицио Сари и неговия екип.

Но през следващите шест месеца - всичко е Борусия! Не поставяйте под съмнение страстта, желанието ми и 110-процентовата отдаденост към отбора до последния момент от сезона. Всички вярваме, че това е “нашата година” и сме пределно мотивирани да постигнем най-доброто във всички турнири. Кристиан”

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички