Балкански абсурд: Езиков тест за феновете на влизане на стадиона за квалификацията Черна гора - Англия

Балкански абсурд: Езиков тест за феновете на влизане на стадиона за квалификацията Черна гора - Англия
Двубоят от втория кръг на надпреварата в Група "А" за Евро 2020 между Черна гора и Англия ще предложи неочаквани емоции за гостуващите фенове. Според "Скай спортс" местните власти са решили да проверяват езиковите познания на привържениците на входовете на стадиона в Подгорица.

Причината за това е, че повече от 100 фенове на Англия са си закупили билети за секторите, които са за домакинската публика. Те няма да бъдат допуснати на стадиона, а за да бъдат идентифицирани като гостуваща публика, полицаите на входовете ще проверяват дали говорят черногорски, както се води официалния език на страната. Още по-абсурдното е, че тези стотина човека са си купили билетите през футболната асоциация на Черна гора и при заплащането на пропуските са показали паспортите си. От федерацията обаче просто обявиха, че е станала "административна грешка" и феновете с тези билети няма да бъдат допуснати на стадиона.

Иначе гостуващата агитка получи само 650 билета за днешния двубоя, който е от нашата квалификационна група за европейското първенство. В първия кръг България и Черна гора завършиха при резултат 1:1 на стадион "Васил Левски", докато "трите лъва" разбиха Чехия с 5:0 на "Уембли".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти