Божинов: Винаги съм казвал, че когато вземеш точки от по-малките отбори, накрая на годината тези точки се дублират (видео)

Валери Божинов се възстанови по-бързо от контузията си и се завърна в игра за Левски срещу Верея, където реализира го от дузпа, с което помогна на сините да спечелят мача в Стара Загора с 4:3. След срещата Божинов коментира двубоя и защо той, а не щатният изпълнител на 11-метрови наказателни удари - Мариани, изпълни дузпата.

“Странен мач срещу един съперник, който знаехме, че ще играе затворено. За нас беше важно да вкараме повече голове, за да победим. Срещу такъв противник се играе трудно. Видяхте, че доста отбори губят точки тук. За наше добро си тръгнахме с три точки. Винаги съм казвал, че когато вземеш точки от по-малките отбори, накрая на годината тези точки се дублират тези точки. Ще тренираме да си реализираме положенията и ще тренираме, за да не допускаме”, каза Божинов, който коментира защо той, а не Мариани би втората дузпа за Левски.

“Бате Жоро каза, че имаме изъплнител - Мариани. Но бате Жоро каза, че мога и аз да бия дузпата. Вкарах. На принципа съм, че ако имаш усет и ти дадат позволение, биеш. Нагърбих се и вкарах.

Върнах се по-бързо след травмата. Има лека болка, но исках да се върна и да помогна на отобра. За мен беше много важно да се върна и да играя, независимо срещу кого.

Амбициите ще ги оставя за себе си, защото ако го кажа пред вас, може да го извадите от контекста. На принципа съм, че ако ще се говори, да се говори в съблекалнята и на терена.  Пред вас някои неща можем да ги заобикаляме. Това в кръга на шегата”, допълни Валери Божинов.

Още от БГ Футбол

Виж всички