Давид Давидов: Залата на Левски ще е завършена в началото на 2020 година! Ще става и за баскетбол (видео)

Един от управляващите на ВК Левски Давид Давидов даде специално интервю пред Sportal.bg и Sportal TV, в което коментира как върви строежа на новата зала на "сините".

36 Вижте как върви строежът на новата зала на волейболния Левски

"Съоръжението, което е с капацитет за минимум 1700 зрители, трябва да е завършено в началото на 2020 година. Надяваме се Левски да приеме финалите на някои от първенствата за юноши още през 2020 година. Най-вероятно мъжкият ни отбор ще може да изиграе първия си двубой в нея през сезон 2020/2021 година. Залата ще отговаря на всички световни стандарти и един ден Левски може да играе полуфинал в Шампионската лига в нея. Волейболната зала, както и фитнес-комплексът и плувният басейн ще бъдат дадени за стопанисване на волейболния клуб за период от 20 години срещу символичен наем. Очакваме от наеми и други събития волейболният отбор да може да се издържа", заяви Давид Давидов

специално пред Sportal.bg и Sportal TV

.

36 Вижте как върви строежът на новата зала на волейболния Левски

"Като настилка и оборудване, ние предвиждаме всичко необходимо, за да се провеждат и аматьорски и професионални срещи по баскетбол. Това са двата спорта, които залата позволява и ще търсим възможности за интегрирането им в програмата. Естествено една такава зала може да бъде разширена като възможности в течение на нейната експлоатация и в зависимост от това какъв интерес има, ние може да се адаптираме към най-различни спортове. Но това, което ще предвидим от самото начало, като сертифицирана настилка и оборудване, освен за волейбол, ще има и за баскетбол", допълни един от шефовете на "сините".

Още от Волейбол

Виж всички