Опасност! Украински хулигани дебнат "червените" фенове в Запорожие

Минко Пондев от Националния център по сигурността на спортни мероприятия предупреди привържениците на ЦСКА-София да се движат групово по улиците на Запорожие, тъй като има реална опасност да бъдат нападнат от местни хулигани. Пондев подчерта, че думите му се базират на реално получена информация от украинските служби.

"Наличната информация е, че преди футболната среща има агресивни намерения към българските граждани, които ще присъстват. Трябва да се вземат необходимите мерки за сигурност от страна на службите тук в Украйна, за да осигурят безопасния престои на футболния отбор и българските привърженици.

Ангажирани са допълнителни полицейски сили, взети са мерки в централната част, при хотелите, в които са настанени, и в района около стадиона. Трябва да бъдат взети допълнителни мерки, тъй като информацията е наистина сериозна. Българите трябва да бъдат внимателни, защото са възможни физически посегателства над тях.

Необходимо е да спазват някои мерки за безопасност, за да не станат обект на физическа агресия. Нека се движат групово и да не посещават крайни райони на града. В постоянна връзка сме с колегите тук в Украйна, както и с българското консулство", заяви Минко Пондев пред репортери в Запорожие.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти