Анди Мъри очаква да си върне формата до 12 месеца

Анди Мъри очаква да си върне формата до 12 месеца

Бившият водач в световната тенис-ранглиста Анди Мъри заяви, че очаква да бъде възстановен на 100 процента през януари следващата година, което е 12 месеца след операцията на тазобедрената става, която застрашаваше кариерата му.

32-годишният шотландец изигра първия си мач на сингъл в понеделник в турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Това е неговото реално завръщане на корта след напускането на Откритото първенство на Австралия през януари, когато беше победен от французина Ришар Гаске.
Макар че игра на двойки (мъже) и на смесени двойки на Уимбълдън, Мъри обяви днес, че няма да играе на сингъл на Ю Ес. Идеята му е да си възвърне топ-формата, с която може да играе петсетови мачове в Големия шлем.

"Мисля, че между 9 и 12 месеца след операцията аз трябва да бъда в онази форма, която имах преди операцията. Или поне близо до нея. И с бързи темпове до изтичането на една година трябва да си върна формата, заяви Мъри, цитиран от Би Би Си.

А след това заяви, че лекарите му дават реалистични шансове да бъде в топ-форма за следващия Аустрелиън Оупън - започващ на 20-и януари догодина.
"Скоростта ми се подобри, но говорим предимно за линейна бързина. Когато говорим за други тестове, за промяна на посоката при тичане, има какво да се работи. Но най-добрата трениравка са мачовете, така че ще видим какво ще ми предложи календара, заяви Мъри.

Още от Тенис

Виж всички