Отвратеният Боатенг: Парите са проклятие за днешния футбол

Отвратеният Боатенг: Парите са проклятие за днешния футбол

Един от най-колоритните съвременни играчи в световния футбол, Кевин-Принс Боатенг, изрази дълбокото си възмущение от влиянието на парите върху този спорт. Халфът на Фиорентина също така разкритикува младите футболисти, които похабяват своя талант.

"Всички тези пари са проклятие. Футболът сега е просто бизнес, а ние сме само числа. Ако лицето ти не пасва, те сменят. Точка. Вече няма лоялност, а това е тъжно. Трябва да има изследване, с което да се разбере колко от играчите с радост отиват на тренировки и колко се забавляват на тях. Разбира се, че футболът е работа за професионалисти, но е толкова добре платена, че се превръща и в източник на стрес. Напрежението е огромно, така че лесно може да си говорим за неща като депресия. Има моменти, в които се забавлявам, но и такива, в които не е така.

Преди винаги се забавлявах. Дразня се, когато видя момчета, които не показват своя талант. Знам какво е да го захвърлиш. Някои 19-годишни карат Мерцедеси, получават заплатите си и са щастливи. Имат огромен талант, но нищо не правят. Никакви допълнителни тренировки, нищо. Просто играят на плейстейшъна и качват снимки в Инстаграм. Последни идват на тренировките и първи си тръгват от тях. Преди и аз го правех, но вече не можеш да си позволиш да вършиш такива неща във футбола. Иска ми се да не се бях татуирал. В наши дни си много по-красив без татуировки, тъй като телата на всички са целите в рисунки. Татуировките са като защитна стена, без която се чувстваме сякаш сме голи. Точно това обаче искам аз", сподели Боатенг пред "Билд".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти