Гледай на живо

Левски се цели в Купата, но ще трябва да премине през Марек в Дупница

Годжа "открадна" победата на Бриньоне в Супер-Г в Ст. Мориц

Годжа "открадна" победата на Бриньоне в Супер-Г в Ст. Мориц

Голям ден за Италия в Супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Ст. Мориц. Италианката София Годжа спечели състезанието с време 1:12.96 минута, а втора се нареди сънародничката й Федерика Бриньоне. Последната бе лидерка в класирането, но бе изпреварена със само една стотна от секундата от Годжа. Трета завърши американската суперзвезда Микаела Шифрин. Тя също проведе силно състезание и бе близо до победата, но остана на 13 стотни зад Годжа.

За олимпийската шампионка в спускането от ПьонЧан 2018 София Годжа това бе първа победа в Супер-Г от март 2018 година, когато тя бе най-бърза в Оре. Италианката се поздрави със седмата си победа за Световната купа.

Днешната победа на италианката е още по-впечатляваща, като се има предвид, че в късен етап от състезанието тя изпусна едната си щека, но това не й попречи да запише най-добрия резултат.

За втори път този сезон две италианки завършват на първо и второ място в старт от Световната купа.  В гигантския слалом в Килингтън Бриньоне отново бе втора, а победителка стана Марта Басино.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Микаела Шифрин с все по-сериозна преднина пред конкурентките. Американката е с 532 точки, следвана от германката Виктория Ребенсбург с 261 и Федерика Бриньоне с 241. Годжа е седма със 186 точки.

Още от Зимни спортове

Виж всички