Тежък удар за Кобрата: Треньорът му падна лошо и се потроши

Тежък удар за Кобрата: Треньорът му падна лошо и се потроши

Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер се потроши. 77-годишният германски специалист е паднал лошо и е счупил бедрена кост, съобщава “Билд”. Още днес Вегнер трябва да се подложи на операция.

Напоследък легендарният треньор трябваше да се бори с най-различни проблеми извън боксовия ринг. През октомври той беше уволнен от “Зауерланд” след 23 години вярна служба, а след това влезе в правен спор с вече бившите си работодатели. Раздялата между двете страни стана изненадващо - само ден, след като Вегнер получи приза за цялостна кариера на ежегодните боксови награди в Германия.
Миналия месец пък от “Олимпиящадион” не подновиха договора му за наем на боксовата зала, където той дълги години водеше подготовката на състезателите си.

Скоро треньорът трябваше да се отправи на мечтан коледен круиз със съпругата си Маргрет, но злополучният инцидент обърка плановете му.

Антъни Джошуа иска мегасблъсък с Кубрат Пулев през пролетта
Антъни Джошуа иска мегасблъсък с Кубрат Пулев през пролетта

Новината без съмнение е голям удар за Кобрата, който се готви за битка със световния шампион Антъни Джошуа през пролетта. Около мача все още има много неизвестности, тъй като от IBF и WBO се “карат”, чий задължителен претендент трябва да се изправи първи срещу британеца. Мениджърът на Ей Джей Еди Хърн на няколко пъти през последните дни посочи, че според него IBF и Кубрат Пулев имат предимство, но от WBO настояват Джошуа да се бие първо с Александър Усик.

Още от Бойни спортове

Виж всички