"The E-talian Job": бягство от трафика с новото MINI Cooper SE

"The E-talian Job": бягство от трафика с новото MINI Cooper SE

Новото MINI Cooper SE поема по своя път през пролетта на 2020 г. В очакване на въвеждането на новия модел на пазара на първото серийно изцяло електрическо MINI в 60-годишната история на марката видео клип показва предимствата на мобилността без локални емисии. Краткият филм „The Getaway Car“ може да се види по каналите в социалните медии на BMW Group.

Клипът е заснет в италианския мегаполис на Торино и както винаги е в типичния за MINI провокативен и забавен стил. Шофьорът на новото MINI Cooper SE избягва досадните задръствания в час пик, избирайки маршрут из тесните странични улички, като достига директно до крайната си дестинация - покрива на сградата Lingotto, разположена в едноименния квартал на Via Nizza. Историческият индустриален комплекс някога е бил най-големият производствен обект на италиански автомобилен производител и разполага с тестово трасе на покрива, оформено като писта с дължина около един километър.

Днес в сградата на Lingotto, наред с други неща, има търговски център и хотели. Тестовото трасе на покрива обаче остава непокътнато дори след смяната на предназначението на сградата. На него MINI Cooper SE среща червено класическо MINI COOPER и заедно правят обиколки по историческата писта, напомняйки за легендарна сцена от класическия филм от 1969 г. „The Italian Job“.

С нулеви локални емисии и почти безшумно, MINI с електрическо захранване избягва мъките от ежедневния трафик, за да открие идеалното място за каране насред Торино. Неговият електромотор със 184 кс е достоен за истински трилър със своето спонтанно подаване на мощност. Високоволтовата батерия, разположена дълбоко в долната част на шасито, снижава значително центъра на тежестта на автомобила. А характерните за марката настройки на окачването правят така, че за първи път електрическата мобилност да върви ръка за ръка с типичното за MINI go-cart усещане - и то не само на покрива на известната сграда Lingotto.

Новото MINI Cooper SE ускорява до 60 км/ч за 3.9 сек и от 0 до 100 км/ч за 7.3 сек. В допълнение към отличните възможности за управление, то идва с богато стандартно оборудване, специфични за модела дисплеи и елементи за управление, както и двустепенно управление за възстановяване на енергията на спирачките (рекуперация), като изборът на желаната степен на рекуперация става с превключвател. С пробег от 235 до 270 километра, новото MINI Cooper SE е идеално оборудвано не само за устойчива градска мобилност, но и за кратки извънградски пътувания.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти