Бейл: Изпитвам по-голямо вълнение, когато играя за Уелс

Бейл: Изпитвам по-голямо вълнение, когато играя за Уелс

Крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл призна, че изпитва по-голямо вълнение, когато играе за националния тим на Уелс, отколкото в мачовете на клубния му отбор. Както е известно, той е подложен на критики от мадридската преса заради решението му да се присъедини към лагера на “драконите” без да е провеждал нито една тренировка през последния месец в “Кралския клуб”.

“Определено изпитвам по-голямо вълнение, когато играя за Уелс. Заедно съм с по-възрастните играчи, откакто бяхме в юношеския отбор до 17 години. Сякаш играеш с приятелите си в парка в неделния ден, нормално е. В Уелс говоря своя собствен език и се чувствам по-комфортно. Този факт обаче не променя това, което правя на терена. Където и да съм, винаги давам 100% на терена. Това е, към което винаги се стремя.
Бейл и Хамес не тренират в Реал Мадрид, но го правят с националните си отбори
Бейл и Хамес не тренират в Реал Мадрид, но го правят с националните си отбори
Критиките на испанските медии? Те си имат тяхно мнение за мен. Чувал съм разни истории за мен, но не им обръщам внимание. Аз се опитах да се завърна възможно най-бързо. Моите приятели ми изпращат забавни снимки или нещата, които пишат за мен. За да бъда честен, тези неща ги намирам за забавни. Един от вестниците беше написал, че съм имал тройно боги (термин в голфа - б.р.), а аз никога не съм имал такова. Поне да ми бяха приписали албатрос (друг термин в голфа - б.р.)! Забавно е. Някои от нещата, които съм видял, хората не ги разбират и не знаят за какво става въпрос, така че ги намирам за много забавни.
Ако Реал Мадрид имаше мач тази седмица, щях да съм готов за игра и да тренирам. Може на тях това да не им изглежда добре, но просто е случайност, че точно когато се завърнах към тренировките, тогава дойдоха мачовете на националния отбор. Ако съм във форма, независимо къде съм, ще се опитвам да играя, без значение дали за Уелс или за Реал. За мен не беше въпрос на размисъл - ако съм готов за игра, ще дам всичко от себе си”, заяви Бейл на пресконференция преди мача на Уелс с Азербайджан.

Още от Футбол свят

Виж всички