Хабиб е продал 1 милион гледания в Абу Даби

Хабиб е продал 1 милион гледания в Абу Даби

Безспорният шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов се превърна в голяма звезда след своята победа над Конър Макгрегър. Миналата година двамата си спретнаха сериозна вражда, която приключи в клетката през октомври. Непобедения дагестанец накара ирландеца да се предаде и го унижи пред целия свят. Преди битката Макгрегър не спираше да обижда и напада, но в крайна сметка беше доминиран, както всички останали. Орела достигна нови върхове на слава след тази победа и не спираше да гостува на шейхове и президенти.

В началото на септември тази година UFC организираха събитие в Абу Даби, което беше оглавено от шампиона. Нурмагомедов защити титлата си с победа над Дъстин Порие, а залата в столицата беше построена специално за вечерта. Ризван Магомедов, който е един от мениджърите на непобедения боец сподели, че Хабиб е продал около 1 милион платени гледания, което си е сериозно постижение и показва, че той наистина е голяма звезда.

Ето какво още сподели Ризван:

"Хабиб изкара много повече пари от 6-те милиона, които направи срещу Макгрегър. Всъщност той изкара много повече от битката срещу Порие. Днес Хабиб е много голямо име на пазара. Вече нямаме нужда от Макгрегър или някое друго голямо име. Няма нужда да правим луди неща, за да привличаме внимание. Сега нещата са много по-различни с платените гледания, защото всичко принадлежи на ESPN+. Сега хората трябва да свалят специално приложение, да се регистрират и да платят. Много хора не искат да се занимават с това.

Мисля, че това е една от причините платените гледания да намалеят. Не мога да кажа точната цифра, но мисля, че първото събитие по ESPN+ продаде по-малко от 300,000 гледания. Въпреки тези трудности UFC 242 успя да продаде към 1 милион платения гледания. Точната цифра ще излезе след няколко месеца, но е към 1 милион."

Още от Бойни спортове

Виж всички