Иван Кръстанов се цели в световната титла по кикбокс в Анталия (видео)

В периода от 25 до 30 ноември в турския курорт Анталия ще се проведе Световно първенство по кикбокс, организирано от Световната асоциация на кикбоксовите организации (WAKO). България ще вземе участие с няколко състезатели, като Sportal.bg ще ви запознае с един от тях. 


23 Интервю с кикбоксьора Иван Кръстанов преди световното в Анталия

 

Той се казва Иван Кръстанов и е многократен медалист от международни турнири, както ина два пъти сребърен медалист от европейски първенства. В интервю за нашата медия Кръстанов сподели, че предстоящото Световно ще бъде негово четвърто участие на по-голям международен турнир, в който ще представя родината ни. В допълнение 27-годишният кикбоксьор сподели, че най-голямата му мечта е да стане световен шампион.


23 Интервю с кикбоксьора Иван Кръстанов преди световното в Анталия

 

„Най-голямата ми мечта е да стана световен шампион, разбира се. Това е най-големият връх, който може да изкачи един кикбоксьор засега. Надявам се да я постигна и да вдъхна кураж на хората, които ще продължат след мен, които тепърва навлизат в спорта и да им бъда мотивация.“

Треньорът Иван Георгиев пък изказа мнение за това дали самият спорт има подкрепа от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай и Министерството на младежта и спорта.


23 Интервю с кикбоксьора Иван Кръстанов преди световното в Анталия

 

„Да, за щастие, срещаме адекватна подкрепа от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, от управителния съвет и председателя Галин Димов. Едновременно с това и Министерството се грижи за нас, ние сме най-успешната неолимпийска федерация от лицензираните федерации в България. 

Това наистина е постигнато с много труд, много години, много сблъсъци с хората навън, много грешки… Но в момента смея да кажа, че нещата вървят нагоре и се надявам ние да сме част от това и да спазваме тази традиция и успехите да са още по-големи”, каза Георгиев пред камерата на Sportal TV.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти