Гледай на живо

Ще реши ли Ансу Фати проблемите на Барселона - Гледайте "Контра"

Харис Клеантус: Да не си пречим и всеки да върви с успех по своя път!

Харис Клеантус: Да не си пречим и всеки да върви с успех по своя път!

Харис Клеантус стана световен шампион по кикбокс на първенството в Милано, организирано от Световната корпорация на бойците - WFC. Постижението му бе отразено подобаващо и това предизвика негодование от председателя на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, който е оторизиран от Световната асоциация на кикбоксовите организации WAKO. 

Световна титла за Харис Клеантус
Световна титла за Харис Клеантус

 

Sportal.bg отрази и постижението на Клеантус, и реакцията на Галин Димов, след което предостави възможност на Харис да отговори на критиките към себе си. 

Българската конфедерация по кикбокс се възмути, че боец се определя за "световен шампион"
Българската конфедерация по кикбокс се възмути, че боец се определя за "световен шампион"

 


Ето и позицията на Харис Клеантус:

Уважаеми Г-н Председател, 

Уважаемо ръководство на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМ), считам, че извършвате неправомерни и грозни действия спрямо мен! Нека да поясня…

Оторизиран съм от Световната федерация по бойни спортове (WFC) да отговарям за България, извършвайки менажерска дейност. Кой ще бъде национал в турнирите на WFC решавам единствено аз, независимо къде и колко е играл, а кой ще бъде в Световната асоциация на кикбоксовите организации (WAKO), решавате Вие! 

От съвсем скоро регистрирах спортен клуб, който е член на световната федерация WFC, световна корпорация на бойците. Не съм член на Вашата федерация и не смятам, че нещо ви дължа, нито съм тръгнал да изкарвам Ваши състезатели, още повече без Ваше позволение! 

 

Спечелих титлите с много труд, съвсем сам и мисля, че е срамота да ме заривате с пръст! Получих поздравления от много клубове от Вашата федерация, а Вие в традиционна българска завист се отнасяте нечестно спрямо мен! 

Притежавам всички необходими документи за дейностите, които споменах по-горе и може да се провери дали всичко е законосъобразно! Така както Вие притискате медиите да не публикуват постиженията ми, така и аз мога да надигна глас в други медии относно вашите действия спрямо мен! 

Това, което желая, е, да не си пречим и да ме оставите да си вървя по пътя, който съм избрал! Не смятам, че съм извършил нещо обидно спрямо когото и да било, но ако все пак съм Ви засегнал, извинявайте! Желая да запазим добри отношения и всеки да върви с успех по своя път!

Още от Бойни спортове

Виж всички