Ученици организират благотворителен спортен турнир

Ученици организират благотворителен спортен турнир

Ученици от Втора английска гимназия организират благотворителен спортен турнир под надслов "Спортувай с кауза". Целта е с набраните средства да се закупи спортен уред за деца с различни специални потребности от "Работилничка за чудеса" - инициатива, която организира безплатни трудови и арт-терапевтични занимания за деца и младежи с увреждания, както и творчески ателиета за техните родителите.

Надпреварата ще се състои на 26 октомври от 14.00 часа в Спортна София-2000. Младежите ще премерят сили в двубои по футбол, баскетбол и тенис на маса. Ще бъдат организирани и съвместни игри за децата с увреждания. Събитието ще бъде открито от мажоретния състав на училището.
Организаторът на турнира Теменуга Константинова е била доброволец през лятото в летните срещи и игри на работилничката.

"Смятам, че каузата е благородна и доброто, което правим, е заразно. Идеята за организирането на турнира беше спонтанна. Към момента сме събрали 1010 лева от такси за участие в различните състезания, но записването не е приключило. Със събраните средства плануваме закупуването на спортно съоръжение за децата. Гордея се със съучениците си и това, което успяхме да постигнем заедно!", добави тя.

Десислава Димитрова от "Работилничка за чудеса" посочи, че учениците им оказват огромна подкрепа.

"За нас е изключително важно те да се срещнат с децата, които посещават занятията ни, и с техните родители. Затова в събитието ще се включат и младежи с увреждания, за които сме подготвили танци, адаптирани упражнения и други спортни дейности", каза още Димитрова.

Всяка година Втора английска гимназия реализира инициативи в помощ на деца с увреждания. Училището стартира и провежда ежегодно кампанията "Панаир на добрината", като събраните средства се даряват за деца с редки заболявания.

Учениците от гимназията предвиждат и други инициативи за подкрепа на децата от "Работилничка за чудеса”.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти