Боян Радев поиска олимпийски титли от състезателките по борба на “Левски”

Боян Радев поиска олимпийски титли от състезателките по борба на “Левски”

“Да се върнете с олимпийски титли от Токио, в краен случай може и с втори места”, това пожела двукратният олимпийски шампион Боян Радев на състезателките по борба на “Левски”. На тържество, организирано от “синия” клуб по борба в клуб “Шестограма”, бяха наградени европейските златни медалистки Миглена Селишка и Мими Христова, “бронзовата” Тайбе Юсеин, както и София Георгиева.

Специално послание Боян Радев отправи към Селишка, след като й връчи плакет и букет: “Ще ти подаря скулптура, като донесеш злато от олимпиадата.” Състезателката в категория до 50 кг. пък амбициозно отговори, че ще си потърси обещания подарък.

С една седмица в спа хотел в Сандански бяха изненадани всички момичета. Наградата е от члена на Управителния съвет на клуба по борба г-н Пасков. Единственото условие е националният треньор и наставник в “Левски” Петър Касабов да позволи почивката. Той също беше награден, а приза му беше връчен от Слави Славов, личният треньор на Боян Радев.

“Трудно им на състезателките в тренировките, но на маса е леко”, каза президентът на клуба по борба трикратният олимпийски сребърен медалист Александър Томов. Той беше и основният организатор на милото тържество.


Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти