Нишиока победи Умбер на полуфиналите в Делрей Бийч

Нишиока победи Умбер на полуфиналите в Делрей Бийч

Йошихито Нишиока (Япония) преодоля слаб старт и победи Юго Умбер (Франция) в мач от полуфиналите на турнира по тенис за мъже в Делрей Бийч, който бе отлаган заради проливните дъждове в Северна и Южна Америка. След като спечели само гейм в първия сет, японецът взе с лекота другите два и сложи край на срещата на левичарите с 1:6, 6:4, 6:0.

Нишиока спечели двубоя с втория си мачпойнт, при който Умбер изпрати форхенд извън очертанията. Така японецът спечели с обрат за трети път през лудата седмица във Флорида.

"Бях леко нервен след първия сет, но точно тогава падна дъжд и успях да си събера мислите. Честно казано, дъждът ми помогна много. Може би извадих късмет, че се случи така", каза Нишиока, който ще играе за титлата срещу Милош Раонич (Канада) или Райли Опелка (САЩ), които ще се срещнат по-късно днес.

"В първия сет бях като страничен наблюдател, но и така успях да разбера какво точно прави той на корта. След като намерих слабостите, аз ги атакувах успешно в другите два сета", добави Нишиока.

Още от Тенис

Виж всички