Клоп спечели още симпатии с писмо до 10-годишен фен на Юнайтед

Клоп спечели още симпатии с писмо до 10-годишен фен на Юнайтед

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп безспорно е един от най-харизматичните треньори на нашето време. Феновете на  Ливърпул, разбира се, го боготворят, но германецът направи жест, с който спечели симпатии и сред привържениците на големия съперник Манчестър Юнайтед. Повод за последното стана отговорът, който Клоп изпрати на 10-годишен фен на "червените дяволи". Момчето писало на мениджъра с молбата да направи така, че Ливърпул да спре да побеждава непрекъснато, за да не се превърне в клуба с най-дългата победна серия в историята на английския футбол  Невръстният привърженик и неговите родители обаче останали изненадани от отговора на Клоп.

Ето какво написа мениджърът на Ливърпул на Дарах Кърли, както е името на момчето:

Драги Дарах,

Първо, бих искам да ти благодаря за това, че ми писа. Въпреки че не ми пожелаваш успех или нещо подобно, винаги е приятно да комуникираш с толкова малки привърженици на футбола. Поради тази причина ти благодаря за това, че ми писа. За съжаление, в този случай не мога да изпълня твоята молба. Ти искаш Ливърпул да губи, но моята работа е да помагам на Ливърпул да печели. По света има милиона фенове, които искат точно това, така че аз не мога да ги предам. За твоя радост, ние сме губили мачове и ще губим такива и в бъдеще, защото това е футболът. Проблемът е, че когато си на 10 години, си мислиш, че нещата винаги ще бъдат такива, каквито са в момента. Като 52-годишен човек, мога да ти кажа, че със сигурност това не е така.

Четейки твоето писмо, мога да кажа още едно нещо, което е сигурно - страстта ти към футбола и твоя клуб никога няма да се промени.  Манчестър Юнайтед има късмет, че има фен като теб.

Надявам се, че ако успеем да спечелим още мачове и дори да вдигнем някои трофеи, ти няма да си толкова разочарован, защото въпреки че между нашите клубове има голямо съперничество, ние изпитваме взаимно уважение. За мен това е смисълът на футбола.

Пази се и късмет,

Юрген Клоп"

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти