Либерото Мартин Иванов за тежката контузия, възстановяването и новите цели

Либерото Мартин Иванов за тежката контузия, възстановяването и новите цели

Либерото на България и Динамо (Букурещ) Мартин Иванов бе гост в предването "Златният гейм" ПО DIEMA SPORT 2. 27-годишният бивш волейболист на Нефтохимик и Левски претърпя операция преди месец, след като скъса менискус и предна кръстна връзка.

"Получих контузията на 13 януари по време на един спринт. Коляното ми се усука, но странното е, че не усетих болка, а по-скоро се изплаших. Но ядрено-магнитният резонанс показа, че съм скъсал предна кръстна мръзка и менискус. В крайна сметка травмите са част от спорта и трябва да ги приема. Сигурен съм, че ще се върна на игрището", заяви с усмивка Иванов.

Възстановяването му вече е в ход и той се надява най-късно до средата на лятото отново да е в игра.

"Тренирам вече във фитнеса и мнозина се учудват, тъй като от операцията не е минало много време. Искам да да се възстановя по-бързо и дано не ми се случват повече подобни травми. Когато си контузен, имаш много време да мислиш. Първата цел пред мен е да се възстановя от травмата и то максимално бързо", пожела си либерото.

Иванов, който е бил и част от нционалния отбор, разкри, че не изпуска мачове по телевизията от Суперлигата на България.

"Определено се забелязва израстване. Мога да направя сравнение между нашите таланти и връстниците им в чужбина - ние сме родени за този спорт. Имаме и дарба, и ген - това е голямо преимущество. Виждам много кадърни момчета, за които скоро ще се говори", каза още Мартин Иванов.

Още от Волейбол

Виж всички