Шампионката Миглена Селишка: Сега съм по-уверена

Шампионката Миглена Селишка: Сега съм по-уверена

„Този финал беше специален за мен, защо взех така чаканият реванш от украинката Оксана Ливач – каза Миглена Селишка, която ликува с първа титла на континента при жените на първенството в Рим. – Миналата година тя ме побеждаваше 3 пъти, включително и на европейското. Ето, че сега си го върнах, и то на рождения си ден. Това беше най-хубавия подарък, както за мен, така и за моя треньор Петър Касабов. Много съм щастлива, макар че не съм от хората, които показват емоциите си. Дори и да са хубави."

Ново злато!!! Миглена Селишка също спечели титлата на ЕП по борба
Ново злато!!! Миглена Селишка също спечели титлата на ЕП по борба

Миглена не успя да каже кой е бил по-щастлив от двамата. Този тандем стига три пъти и до европейския връх при девойките.

„Преди срещата моят треньор само ми каза: Изобщо не си мисли, че си уморена, че си по-слаба, и че няма да се справиш. Искам да ме зарадваш със златен медал.” – продълши Селишка. – Всъщност психологическият момент тук беше много важени, и този път аз имах предимство. С сега след този успех мога да кажае, че се чувствам по-уверена в себе си. Тук бяха всички най-добри момичета, с които през март в Будапеща, ще спорим за две олимпийски квоти. Мисля, че имам един плюс повече от останалите.”

Шампионката призна още, че зад този успех стои грандиозен труд с много лишения, тренировки, психически и физически натоварвания. След спечелените три титли при девойките от европейски първенства Миглена получава тежка травма, която я вади за година от тепиха. А връщането не е никак лесно, но пък триумфално след двегодиншно чакане."

Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти