Биляна Дудова се размина с триумфа в последните секунди

Биляна Дудова се размина с триумфа в последните секунди
Буквално във финалните секунди Биляна Дудова (59 кг) изпусна златния медал на Европейското първенство по борба в Рим. Във финалната схватка срещу Анастасия Ничита от Молдова българката водеше с 4-2, но в края допусна противничката да изравни. Последва възражение от нашия лагер, което беше загубено за крайното 4-5 в полза на Ничита.
Тя все пак донесе четвърти медал за България от Еврошампионата и втори при жените след златото Миглена Селишка (50 кг) от по-рано днес. Другите две отличия са златото на Едмонд Назарян (55 кг) и среброто на Даниел Александров (72 кг) в класическия стил при мъжете.
Дудова пропусна да стигне до четвърта поредна евротитла, след като досега има три от три различни категории. Финалът се развиваше перфектно за нея, като тя поведе с 2-0. Молдовката изравни за 2-2, след което родената във Враца нашенка избута съперничката си за 3-2. Последва оспорване от лагера на съперника, което не беше уважен от съдиите, което пък увеличи с точка актива на Биляна. 22-годишната ни състезателка трябваше да задържи щурма, но в последните секунди допусна Никита да мине зад гърба й, а след това от българския щаб загубиха и оспорването, което донесе решаващите 3 точки за победата на 20-годишната молдовка.

Утре за първото място ще играе и Мими Христова при 65-килограмовите. Тайбе Юсеин (62 кг) пък има шанс за бронза.


снимка: БФ Борба, Костадин Андонов


Още от Бойни спортове

Виж всички