Томи Юрич: Крушчич притежава качествата да води ЦСКА

Томи Юрич: Крушчич притежава качествата да води ЦСКА
Крушчич: Искам Купата!
Крушчич: Искам Купата!

Нападателят на ЦСКА-София Томи Юрич говори пред “Тема Спорт” преди заминаването на отбора за Испания. “Първият лагер бе доста полезен, а сега е време да натрупаме практика. Надявам се, че всички ще завършим подготовката без контузии, след което ще насочим мислите си към дербито с Левски. Знаем колко е важен този двубой. Сега се чувствам много по-добре, отколкото през есента. Надявам се, че ще се размина и без драскотина в контролите и ще съм здрав за старта на пролетния дял. Искам да вляза в добра форма в мачовете. Радвам се, че още в първата контрола показахме някои тактически неща, които тренирахме по време на лагера. Има възможност за голямо подобрение, което е хубаво”, заяви Юрич.

“Крушчич има различен стил спрямо Люпко, което е очевидно. Люпко притежаваше своето име и авторитет зад гърба си. Крушчич е в по-различна позиция. Той има желание да се учи, да се развива, иска да покаже, че е добър треньор. Мисля, че Крушчич притежава подходящите качества за ЦСКА”, допълни австралиецът.
“Конкуренцията е добра. Когато няма такава, не се развиваш. Щом е налице някой, който ти диша във врата, това те кара да работиш по-усърдно и да не се унасяш. Винаги е по-полезно да има конкуренция, защото постоянно се стремиш да си на предела на силите си”, каза още Юрич.

Той говори и за огромните пожари, обхванали родината му Австралия: “Баща ми живее в един от засегнатите райони, а пожарите продължават. Навън е ад. Слънцето не се вижда, всичко е като в мъгла. На открито не може да се стои повече от 10 минути, защото започваш да се задушаваш. Дано тези пожари да ни накарат да се замислим за глобалното затопляне и да направим нещо по въпроса”, допълни Юрич.

Още от БГ Футбол

Виж всички