Български защитник ще играе през пролетта в Суперлигата на Косово

Български защитник ще играе през пролетта в Суперлигата на Косово

Бившият защитник на Пирин (Благоевград) Любомир Гуцев ще продължи кариерата си в Суперлигата на Косово. 29-годишният бранител подписа договор с отбора на Фламуртари (Прищина) за 6 месеца с опция за удължаване. През есента Фламуртари (Прищина) завърши на 9-о място. Гуцев е играл още за отборите на Черноморец (Бургас), Царско село, Етър (В. Търново), Оборище (Панагюрище) и Септември (Симитли). В елита на българския футбол има 63 мача и 3 гола.Новият клуб на българина Фламуртари (Прищина) играе домакинските си мачове на националния стадион "Фадил Вокри" в столицата на Косово и ще разчита освен на Гуцев, още на 5 нови попълнения, за да подобри класирането си. Шестимата бяха представени днес пред фенове и медиите в Косово.

През тази година Суперлигата на най-младата държава на Балканите е с 12 отбора, но ще бъде съкратена на 10. Последните два тима в крайното класиране изпадат директно, а 9-ият и 10-ият ще играят плейофи за запазване на местата си. Целта пред Фламуртари е да се изкачи колкото се може по-напред и да няма притеснения за оцеляването си.

"Изключително съм доволен от факта, че пристигам в този клуб. За мене е сериозна крачка напред в кариерата. Имах и други предложения, но изпълнителният директор Арбнор Морина ме спечели със сериозния проект, който развиват във Фламуртари. След като проведох един разговор, изобщо не се поколебах", заяви 29-годишният бранител.

Още от БГ Футбол

Виж всички