Мачовете на Ливърпул на неутрални терени

Мачовете на Ливърпул на неутрални терени

Полицията във Великобритания е определила шест мача от Висшата лига, за които има притеснения и има желание те да се състоят на неутрални стадиони. Органите на реда вчера осведомиха шефовете на първенството, че нямат проблеми с това повечето двубои да се играят на домакинските стадиони. Те обаче са отличили някои от срещите като по-опасни по отношение събиране на по-големи групи хора.

Списъкът на полицията включва: Манчестър Сити - Ливърпул, Манчестър Сити - Нюкасъл, Манчестър Юнайтед - Шефилд Юнайтед, Нюкасъл - Ливърпул, Евертън - Ливърпул и двубоя, в който Ливърпул ще стане шампион.

Вчера бе взето решение Висшата лига да бъде възобновена на 17 юни с два отложени мача, а пълен кръг ще бъде изигран в уикенда на 20-21 юни. В началото на процеса по рестартиране на първенството се обсъждаше идеи всички срещи да бъдат на неутрални терени, но част от отборите се възпротивиха.

В списъка с мачове с по-голям риск може да попаднат и още. Според "Таймс" се обсъждат общо 12 двубоя. На този етап в него няма срещи от битката за оцеляване, но ако се стигне до критично важен двубой в дъното на таблицата и той може да се премести на друг стадион.

Още от Футбол свят

Виж всички