Клубовете в Премиър лийг казаха "да"

Клубовете в Премиър лийг казаха "да"
Официално: Висшата лига получи разрешение да премине към "Фаза 2"
Официално: Висшата лига получи разрешение да премине към "Фаза 2"

Клубовете от Висшата лига на Англия одобриха преминаването към Фаза 2 на подготовката за подновяването на сезона. Тя включва стартирането на контактните групови тренировки, в които единоборствата вече са позволени с уточнението, че ненужните близки контакти трябва да бъдат сведени до минимум. Това оповести Премиър лийг на своя сайт след днешното гласуване, което е било анонимно. 

По този начин бе направена още една голяма крачка към подновяването на първенството, което се очаква да стане факт на 19-и или 26-и юни. Утре ще има нова среща, след която може би ще бъде обявена и датата за рестарта. За момента се споменава, че той ще се случи, когато условията позволяват. Продължава да действа и вече въведеният протол, според който всички играчи ще бъдат тествани за COVID-19 по два пъти седмично. До този момент имат осем положителни резултата от 1744 теста в цялата Висша лига. По-късно днес се очакват резултатите от третата серия изследвания. 

Още в понеделник правителството на Великобритания даде разрешение за преминаването към Фаза 2. Вчера играчите и мениджърите обсъдиха въпроса, а днес гласуваха "за" следващия етап. Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички