Франсис Тиафо иска да вдъхнови повече чернокожи деца да се занимават с тенис

Франсис Тиафо иска да вдъхнови повече чернокожи деца да се занимават с тенис

Американецът Франсис Тиафо вече промени живота на родителите си имигранти благодарение на тенис кариерата си и достигането до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през 2019 година. Той обаче се надява, че може да вдъхнови повече чернокожи деца да се занимават със спорта. 22-годишният Тиафо е роден от родители имигранти от Сиера Леоне, като баща му работи като портиер в тенис център в Мериленд, докато майка му трябва да дава двойни смени като медицинска сестра, за да помогне за оцеляването на семейството.

Американецът достигна до рекордното 29-о място в световната ранглиста на АТP, след като игра на четвъртфиналите на турнир от "Големия шлем" за първи път в Мелбърн миналата година и вече е спечелил почти 3.5 милиона долара от наградни фондове. Тиафо заяви, че иска да бъде вдъхновение за феновете на тениса.

"Искам да бъда известен като човек, който мисли за феновете, човек, който иска наистина да изгради невероятно наследство. Моята цел е да помогна на повече чернокожи деца да играят тенис и да бъда добър пример за подражание", каза американецът в интервю за сайта на АТP.

След като стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, Тиафо призна, че е обещал на родителите си 10 години по-рано, че ще промени живота им. Той добави, че макар да е трябвало да се откаже от много неща, за да се съсредоточи върху тениса, когато е бил дете, той е обичал играта толкова много, че това не е изглеждало трудно.

"Трябва да имаш цел. Трябва да можеш да жертваш определени неща. Може да спорим за това дали е било нужно да се жертвам, но съм бил просто дете. Аз разполагах с живота си, така че наистина просто се наслаждавах и това е всичко, което исках да правя. Бях различен от много други деца", добави Тиафо.

Още от Тенис

Виж всички