Три варианта за подновяване на сезона в борбата

Три варианта за подновяване на сезона в борбата

Международната федерация по борба (UWW) обмисля три варианта за подновяване на сезона, разкри Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и член на Юридическата комисия на UWW. Най-оптимистичният е в края на август, а най-песимистичният - след Нова година. Съществува възможност и през късната есен да започнат състезанията, но кой вариант ще бъде предпочетен зависи от епидемиологичната обстановка с коронавируса по света. На 30 юни Изпълкомът на UWW ще заседава.

Горанов бе гост на редовното общо събрание на БФ Борба и поздрави делегатите от името на Ненад Лалович, президент на UWW, и Цено Ценов, шеф на Европейската централа.

Форумът в сградата на Спортното министернство започна с час по-късно поради липса на кворум. Така в гласуването се включиха 22 представители на клубове от общо 97. Всички присъстващи бяха с маски на лицата, каквито са противоепидемичните изисквания, а помещението обработено с дезинфектанти.

Приети бяха финансовият отчет и този за дейността през 2019 година. Делегатите гласуваха и бюджет от 3 млн. лева, като за олимпийска подготовка са 1 727 348 лв.

В момента националите и в трите стила тренират в Белмекен, а от днес към подготовката им се присъедини и кондиционният треньор Николай Станчев. Тимът ще остане на високопланинската база до 5 юни.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти