Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс

Засега от плувците ще тренират само проектоолимпийците

Засега от плувците ще тренират само проектоолимпийците

Тренировъчната дейност на вода в плувните спортове в България остава в режим “пауза”. Организирана подготовка може да се извършва единствено на басейните на Национална спортна база – Белмекен, “Спортпалас” във Варна и на покрития на “Диана” в София, които предстои да бъде пуснат и вече е дадена втората проба към ХИ.Това стана ясно след среща на председателя на Българска федерация плувни спортове (БФПС) Георги Аврамчев със спортния министър Красен Кралев.

Ще тренират единствено проектоолимпийците с норматив „А“ и „Б“, общо осмина – Антъни Иванов, Йордан Янчев, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Светлозар Николов, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева и Диана Петкова.

За всички останали басейни в страната важат указанията на РЗИ (Районна здравна инспекция), които може да имат известни различия за отделните региони, и заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. Тя остава непроменена.

Дезинфекцията, измерването на телесната температура и социалната дистанция, най-вече в съблекалнята и в плувните коридори са най-важните за всички съоръжения. В много градове вече обявиха при какви условия – мерки за безопасност, график, брой на хората в коридорите, ще може за се плува.

В София е забранено да се провеждат групови занимания – тренировки и обучение с деца и ученици. Очаква се много скоро да има промяна в положителна посока по отношение на провеждането на тренировки за плувните спортове.

BGswim.com

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти