ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

Футболните специалисти Даниел Моралес и Владислав Вутов за футболната пролет у нас

Пике: Песимист съм за провеждането на "Купа Дейвис" тази година

Пике: Песимист съм за провеждането на "Купа Дейвис" тази година
Футболистът на Барселона Жерард Пике заяви, че не е уверен, че надпреварата за "Купа Дейвис" през тази година ще може да се проведе заради рестрикциите в Испания, наложени заради пандемията от коронавирус. Инвестиционната група на Пике "Космос" плати 3 милиарда долара през 2018 година, за да получи правата за организиране на неофициалното световно отборно първенство по тенис, като състезанието беше трансформирано в едноседмичен турнир. Първото издание на "Дейвис Къп" във новия формат, спечелено от Испания, се състоя в Мадрид в зала през 2019 година, а второто също е планирано за испанската столица през ноември.
Пике: Ще е грозно, ако всичко спре още сега
Пике: Ще е грозно, ако всичко спре още сега
"Песимист съм. Провеждането на "Дейвис Къп" без фенове ще бъде трудно. Има голяма доза несигурност. Ще се съобразим с изиксванията на спортното министерство и на правителството. Съществуват различни варианти, но все още никой не може да бъде сигурен дали ще получим разрешение да има зрители на трибуните, или дали въобще ще можем да проведем турнира на закрито", каза Пике.
Габри: Пике ме разочарова
Габри: Пике ме разочарова
Защитникът на Барса добави, че стриктните мерки по време на локдауна заради пандемията затрудняват подготовката на състезанието, въпреки че работата по организацията продължава с пълна сила. "Мисля, че през следващите няколко седмици ще получим повече яснота. Засега се опитваме подготовката да върви по план. Работим от вкъщи и не можем да пътуваме до Мадрид, за да видим състоянието на съоръженията. На този етап се готвим за положение, при което ни позволят да организираме турнира", каза Пике.
Шакира: Позволете на децата да излизат навън
Шакира: Позволете на децата да излизат навън

Футболистът не може да играе от март заради пандемията, но в края на миналата седмица поднови индивидуални тренировки на базата на Барселона, като президентът на Ла Лига Хавиер Тебас обяви, че се надява кампанията да може да бъде рестартирана без публика на 12 юни.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти