Футболното първенство на Сърбия ще бъде подновено на 30 май

Футболното първенство на Сърбия ще бъде подновено на 30 май

Футболното първенство на Сърбия в първите две дивизии ще се поднови на 30 май без зрители и в променен формат, докато по-ниските лиги няма да продължат сезона, обявиха от футболната асоциация на Сърбия. Решението означава, че най-добрите две нива, състоящи се от по 16 клуба, ще играят още четири кръга, за да завършат редовния сезон, докато плейофите за определяне на шампиона и за изпадане, изискващи допълнителни седем кръга, са отменени.

От сръбската централа заявиха, че решенията са взети въз основа на гласуване от страна на клубовете и в двете дивизии, което в голяма степен подкрепя съкращаването на сезона, за да има време за лятна почивка, след като пандемията от коронавирус доведе до хаос в календара. "11 клуба от елитната дивизия гласуваха за съкращаване на сезона и 5 бяха против, включително Цървена звезда и Партизан. Само три клуба от втория ешалон гласуваха в полза на провеждане на всичките 11 кръга", обявиха от федерацията.

"Купата на Сърбия ще се възобнови по график, като четвъртфиналите ще бъдат на 3 юни, полуфиналите на 10 юни и финалната среща е на 24 юни", уточниха от сръбската централа. Цървена звезда води в класирането на Суперлигата с 69 точки от 26 мача, 11 повече от Партизан. Промененият формат ще позволи на клубовете да имат почивка преди следващия сезон. В Сърбия, чието правителство се очаква днес да премахне извънредно положение в страната, въведено за ограничаване на разпространение на пандемията, има 9791 заразени от COVID-19 и 203 починали.

Още от Футбол свят

Виж всички