Ловрен: Психологическият аспект е най-труден за преодоляване

Ловрен: Психологическият аспект е най-труден за преодоляване

Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен призна, че периодът на изолация е психологическа битка. Според хърватина на футболистите ще им трябва време да се възстановят от случващото се.

"Не е лесно, затворени сме по домовете си от 46 дни. Психологическият аспект е най-труден за преодоляване. Поддържам форма физически, доколкото е възможно - ритаме топка със сина ми на поляната, но да тренираш с отбора е тотално различно", сподели Ловрен.

"Опитвам се да остана мотивиран от дневните занимания при тези обстоятелства. Ставам сутрин и си казвам, че ще тренирам сериозно, но съм загубил мускулна маса в краката, защото 90-минутна тренировка с тима не може да се замени с нищо. Не можеш да излезеш навън, за да тренираш краката си 90 минути", допълни той.

30-годишният бранител изрази надежда, че сезонът ще бъде подновен, но се надява това да е по подходящ начин: "Надявам се, че Александер Чеферин и всички от УЕФА и ФИФА ще намерят решение, така че да не сме в ситуация, в която трябва да играем 15 мача за 30 дни".

"Имаме нужда от почивка, но това не е почивка, защото играчите ще имат нужда да се възстановят психически от пандемията и карантината", каза още Ловрен.

Още от Футбол свят

Виж всички