Борислава Христова: Нямам търпение да започна кариерата си в Европа

Борислава Христова: Нямам търпение да започна кариерата си в Европа

Българската баскетболистка Борислава Христова няма търпение за следващата крачка в кариерата си - да се присъедини към европейски отбор.

Състезателката на "Вашингтон Стейт" не беше избрана в драфта на женската НБА (WNBA), но това не я обезкуражава и тя ще продължи да следва баскетболните си мечти.

"Болезнено е да не те изберат, но това ме мотивира още повече. Нямам търпение да започна своята кариера в Европа и се надявам да се развивам там. След това ще опитам отново в WNBA. Сега е много трудно, тъй като не се знае дали сезонът ще започне, дали ще има тренировъчни кампове. Дори в първенствата в Европа не се знае дали ще се играе през следващия сезон. Опитвам се да съм подготвена за всичко и нямам търпение да започна своята професионална кариера", каза Христова пред сайта на "Вашингтон Стейт".

Но първо тя трябва да се прибере в родния си град Варна! А в условията на пандемия от коронавирус, това се оказва изключително трудно.

"След турнира "Рас-12" си взех две седмици почивка. След това трябваше да бъда поставена под карантина - добър ход, но е доста трудно. След първите две седмици, започнах да излизам, за да поддържам форма. Вдигах тежести, работих за техника, играх срещу моята приятелка Йована Субашич. Така и двете поддържаме форма. Също така си събирам нещата из апартамента. Готвя се да се върна у дома, във Варна, щом вдигнат ограниченията", казва Боби и добавя:

"Имах билет за прибиране за началото на май, но полетът беше отменен. Сега е много трудно да се пътува. Търся полети, с които да се прибера, надявам се към края на май. В България удължиха мерките до 14 май. Ако се прибера вкъщи, най-вероятно ще трябва да съм под карантина за около 20 дни. В България може да удължат извънредната ситуация и след май месец, така че за момента изчаквам най-добрият момент, в който да се прибера."

В последните години Боби беше част от тима на "Вашингтон Стейт" в колежанската лига. Тя е реализатор номер 1 в историята на отбора с 2269 точки.

"Спомням си повече успехите на отбора, отколкото моите лични. Вълнувам се много за тима. През този сезон преборихме много трудности, класирахме се за финалната четворка. Страхотно преживяване беше", разказва тя.

Феновете на тима отбелязаха рекорда на 23-годишната българка на специална церемония, а първи за него я поздрави от една от най-големите звезди в световния баскетбол Клей Томпсън – трикратен шампион с екипа на „Голдън Стейт“ в НБА (2015, 2017, 2018), 5 пъти участник в Мача на звездите (2015-2019) и шампион в конкурса за тройки (2016).

"Беше голяма чест. Не срещаш често хора с такава биография. Той е много зает и това, че дойде, говори с нас, снимахме се, означава много за мен. Надявам се пак да го срещна", разказва тя.


btvnovinite.bg

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти