Джокович призова топ тенисистите да подкрепят финансово останалите

Джокович призова топ тенисистите да подкрепят финансово останалите

Новак Джокович призова международното тенис общество да се включи във финансирането на фонд, който подпомага тенисисти от долната част на ранглистата.

"За мен е привилегия да използвам статута ми на топ играч и да призова всички водещи тенисисти да помогнат на своите колеги, които са затруднени от пандемията от коронавирус. Аз лично съм изкарал достатъчно пари, за да живея много години и без да играя", заяви Джокович по време на "Инстаграм" чат с Фабио Фонини.

"Всеки тенисист може да помогне с толкова, с колкото пожелае. Трудно е да натискаш някой да дава от личните си средства, независимо на коя позиция в ранглистата се намира той. Разбирам също така, че има и различни мнения. Аз обаче съм длъжен да поканя всеки, който иска тенисът да оцелее, да дари средства на фонда". Джокович, който има 17 титли от Големия шлем, е изкарал близо 144 милиона долара само от наградни фондове през кариерата си.

Други обаче обират трохи от турнирите и самият сърбин призна, че вече знае за няколко случая на тенисисти, които са се отказали заради липсата на финанси. "Това е сериозен проблем. Трябва да мислим как да разширим глобалното влияние на тениса и да покажем единност. Не бива да забравяме тези, които са в долната част на ранглистата", добави той.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички