Братя Мъри ще пълнят графика си с демо турнир през лятото

Братя Мъри ще пълнят графика си с демо турнир през лятото

Анди Мъри ще вземе участие в турнир при закрити врати, организиран от брат му Джейми, това лято, за да запълни празнината от липсата на тенис надпревари от календара след отмяната на Уимбълдън.

Според The Times, плановете са за репликиране на формата на финалите на ATP с най-добрите осем британски тенисисти при мъжете и „няколко отбора на двойки“, участвайки в съревнование с групова фаза с две групи. Играчите ще влязат в ролята и на съдии, за да пазят социална дистанция и ще решават дали ударите са във или извън очертанията на корта.

Според информациите, състезанието е подкрепено от брата на Мъри – Джейми, и ще се състои в периода 29 юни – 12 юли.

Преди около месец Анди Мъри даде позитивни новини относно възстановяването си и каза, че се чувства добре след няколко седмици тренировки на корта.

Бившият №1 няма официален мач от финалите на Купа „Дейвис“ насам, които се проведоха през ноември 2019 г. В началото на март Анди разкри подробности около физическото си състояние и сподели защо отказа участие на няколко поредни турнира. Обясни, че при операцията за подмяна на тазобедрената става, на която се подложи през януари 2019, понякога се налага нова интервенция, за да се отстранят израстъци на костите.

TennisKafe.com

Още от Тенис

Виж всички