Гуцев: Паника в Косово няма

Гуцев: Паника в Косово няма

Бившият бранител на Пирин (Благоевград), Черноморец (Бургас), Пирин (Гоце Делчев) Любомир Гуцев е единственият български футболист, който играе в първенството на Косово.

През януари той премина в КФ Флямуртари (Прищина) и има сериозен принос за излизането на отбора от опасната зона на местната Суперлига.

Първенството на Косово е прекъснато в момента, както и почти цяла Европа, а Гуцев днес празнува 30-ия си рожден ден. Въпреки че отборът не тренира заедно, всички във Фламуртари имат индивидуална програма и трябва да я спазват.

"Все още не са ни направили тестове в отбора за коронавирус, тези дни ще ни кажат какви по-нататъшни мерки ще бъдат взети. В петък ще имаме нещо като събрание. Всеки си има индивидуална програма и трябва да се подготвя по нея", разказва централният бранител, който донесе победата с гол срещу Трепча на старта на пролетния полусезон.

"Иначе в Косово от коронавируса няма паника. Навън си кипи живот, единствено заведенията са затворени. Друго всичко си работи. Но ние си спазваме указанията и гледаме да си седим в къщи. Явно ще отложим и партито за рождения ми ден", коментира защитникът от Гоце Делчев. Флямуртари е на 8-о място от 12 отбора в косовската Суперлига, на 2 точки пред първия застрашен от изпадане Трепча'89.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти