Най-добрият вирусолог в Белгия в противоречие с италианския си колега

Най-добрият вирусолог в Белгия в противоречие с италианския си колега

В УЕФА правят всичко по силите си да организират довършването на първенствата в Европа, но според водещия белгийски вирусолог Марк ван Ранст това ще е голяма грешка. Специалистът получи специална покана да присъства на виртуалната среща на президента на централата Александър Чеферин с другите отговорни лица, която ще се проведе след седмица.

Според Ван Ранст футбол не трябва да се играе в близките няколко месеца, защото това само ще влоши положението с коронавируса.

„Мачове през идните няколко месеца изобщо не е вариант – категоричен беше той пред Daily Express. – Дадох този съвет на УЕФА и съм убеден, че те осъзнават какво им казвам.“

Засега обаче изглежда по-вероятно все пак двубоите да бъдат подновени на някакъв етап. Даже се появиха информации, че от централата са избрали 26 и 29 август като дати за финалите съответно в Лига Европа и Шампионската лига. Преди това пък би трябвало да завършили първенствата в отделните страни.

Водещият вирусолог в Италия рязко промени мнението си
Водещият вирусолог в Италия рязко промени мнението си

Иначе изказването на Ван Ранст не се споделя от италианския му колега вирусолог Джовани Реца, според когото в края на май би имало условия за мачове.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти