ITF с приятна изненада за тенис феновете

ITF с приятна изненада за тенис феновете

Международната федерация по тенис (ITF) ще даде възможност на феновете да изживеят отново вълнуващи моменти от мачове за "Купа Дейвис" и "Фед Къп" през последните 25 години. Феновете на тениса, които не могат да гледат мачове на живо поради избухването на COVID-19 и последващото отлагане на спорта до 13 юли, ще могат да си припомнят класически моменти от "Купа Дейвис" и "Фед Къп". ITF ще предостави тези класически съпърничества след дигитализацията на своя видео каталог. Дигиталният архив позволява на ITF да управлява и разпространява обширен архив със съдържание от 15 000 събития, датирани още 1940 г. от "Купа Дейвис" и "Фед Къп", запазвайки и отбелязвайки историята и престижа на тези уникални състезания.

През следващите 10 седмици ITF ще покаже пълни мачове на своя канал в YouTube, започвайки с последния път, когато Испания спечели титлата на "Фед Къп" през 1998 г. Тогава Кончита Мартинес и Аранча Санчес Викарио победиха изключително драматично по двойки швейцарките Мартина Хингис и Пати Шнайдер. Други класически моменти ще включват историческата победа на Роджър Федерер срещу Ричард Гаске, която донесе първа титла за Швейцария за "Купа Дейвис" през 2014 г., незабравимата среща на Петра Квитова с Анжелик Кербер на финала за "Фед Къп" през същата година и други велики тенис сблъсъци.

ITF също ще предостави на феновете възможност да изберат кои мачове биха искали да видят в бъдеще. Мачовете ще се излъчват от 14,00 ч. българско време, всеки четвъртък в YouTube канала на ITF.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички