В Германия се обединяват около дата за рестарт

В Германия се обединяват около дата за рестарт

Германски футболни ръководители виждат 9 май като напълно реален момент за подновяване на Бундеслигата, ако властите дадат разрешение за това, пише вестник „Билд“. В статията се посочва, че ръководителите на Германския футболен съюз (ГФС) са приели въпросната дата за доста по-вероятна, отколкото идеята това да стане седмица по-рано - на 2 май.


По принцип планираната видеоконференция на централата беше за плановете относно Трета лига, но участник е издал, че е била включена темата за Първа и Втора Бундеслига. Това е станало след като са били предоставени и плановете на Професионалната лига на страната.
Говорителят обаче заяви, че въпросните разговори на този етап "са само бизнес игри, които зависят от много външни фактори". Както е известно, отборите в Германия в момента тренират на групи, като единствено регионалното правителство на Бремен не е позволила на тамошния клуб Вердер да започне занимания.


Германският футбол е спрян от средата на март заради пандемията на коронавирус и са наложени строги правителствени ограничения, поне до 30 април. Клубовете и служителите се надяват да възобновят работата си през май, за да завършат сезона до края на юни, което би минимизирало загубите.


Мачовете трябва да се играят при затворени врати пред най-много 126 души, но рестартирането изисква разрешение от германските здравни и държавни органи. В момента правителствените ограничения се прилагат до 19 април.

Още от Футбол свят

Виж всички