Отмениха всички световни първенства по кърлинг

Отмениха всички световни първенства по кърлинг

Световните първенства по кърлинг за мъже, за жени, както и за смесени отбори, които бяха предвидени за 2020 година, са отменени окончателно заради пандемията от коронавирус. Това се съобщава в писмо на Световната федерация по кърлинг.

Първенствата бяха отлагани няколко пъти, както и други спортни събития. Женското Световно първенство трябваше да се проведе в канадския град Принц Джордж от 14 до 22 март, мъжкото в Глазгоу (Шотландия) от 28 март до 5 април, а това за смесени отбори от 18-и до 25-и април в Келоун (Канада).

"Това беше едно от най-трудните решения, които ни се е налагало да вземем в цялата история на нашия спорт. Трябваше да отменим всичко и то в момент, когато тече и олимпийска квалификация. Безкрайно съм благодарна на всички, които ни влязоха в положение, заяви президентката на федерацията Кейт Кейтнес.

Така следващите първенства ще се проведат през 2021-а година. Първото е за дамите от 20 до 28 март в Шафхаузен (Швейцария), мъжкото ще се състои в Канада, като градът още не е определен.

Още от Зимни спортове

Виж всички